Kommende koncerter


Søndag den 27. august kl. 16.00: Orgelkoncert med Luciano Zecca.

Luciano Zecca er uddannet både som pianist og organist ved konservatoriet ”G. Verdi” i Milano med højeste karakterer.
Han har spillet som orgelsolist i de største katedraler i Europa og i USA. Derudover har han spillet i store koncertsale både i Japan og i Rusland.
Han underviser på konservatoriet både i Torino og i Como.
Han er desuden ansat som organist i ”Collegiata S.Nicolò Basilica in Lecco” ved Como-søen.
Ved denne koncert spiller Luciano Zecca et smukt program med musik af Marco Enrico Bossi, Giovanni Morandi, Theodor Dubois og Leon Boellmann.

Der er fri entre til denne koncert.


Søndag den 17. september kl. 16.00: Orgelkoncert ved Daniele Dori.

Her spiller den unge domorganist fra Firenze Domkirke, Daniele Dori, som er uddannet fra “Pontificio Istituto di Musica Sacra in Roma” – Det Pavelige Musikinstitut i Vatikanstaten.
I 2012 blev han udnævnt som 1.-organist ved Firenze Domkirke.

Daniele Dori har en meget omfattende koncertvirksomhed i hele Italien, Frankrig, Bulgarien, Danmark, Tyskland, Holland og Schweiz.
Han underviser som docent på konservatoriet i Fiesole i Toscana.
Som kunstnerisk leder for den store festival “Harmonia Sæculi” organiserer han hvert år en række internationale koncerter i ”Radda in Chianti” i Toscana.
Ved koncerten i Grundtvigskirken spiller Daniele Dori musik af
G. Frescobaldi, J. Pachelbel, J.S. Bach og Felix Mendelssohn.

Der er gratis adgang.


Søndag den 24. september kl. 13.00: Kirkekoncert ved guitaristen Carsten Pedersen.

Søndag den 24. september kl. 10.00 – 13.00:
Kirkedag i Grundtvigskirken:
kl. 10.00: Høstgudstjeneste
Efter gudstjenesten: Kirkefrokost 30 kr. pr person over 14 år
kl. 13.00: Kirkekoncert ved guitaristen Carsten Pedersen.

Ved kirkekoncerten er guitaristen, Carsten Pedersen, solist.
”Det bedste europæiske bud på fortolkning af disse sydamerikanske værker.”
Så flotte var ordene i anmeldelsen af Carsten Pedersens CD ”Aquarelle, guitarmusic from Southamerica” i det italienske guitartidsskrift ”Il Fronimo.”

Søndag den 24. september kl. 10.00 – 13.00:
Kirkedag i Grundtvigskirken:
kl. 10.00: Høstgudstjeneste
Efter gudstjenesten: Kirkefrokost 30 kr. pr person over 14 år
kl. 13.00: Kirkekoncert ved guitaristen Carsten Pedersen.

Amerikanske ”Guitart” kaldte den ”ren magi,” mens engelske ”Classical Guitar” bl.a. skrev ”fabelagtig, en af de bedste guitar-CD-er i lang tid.”
Efter ”Aquarelle” fulgte CD-en ”Spanish Guitarmusic,” som også fik fremragende anmeldelser og var ”Ugens CD” på DR, og netop udgivet er så den tredje CD ”Fantasia,” om hvilken anmelderen ”Guitaren” skrev: ”Et dansk mesterværk! Dette er ganske enkelt den bedste, danske cd med klassisk guitar, jeg nogensinde har hørt!"

Carsten er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium samt i udlandet.

Ved koncerten i Grundtvigskirken vil Carsten præsentere et varieret program, som spænder fra sprøde renaissance-toner til spansk og sydamerikansk musik med masser af følelse og temperament.
På programmet vil være transskriptioner af Dowlands lutmusik, Bachs storslåede sjette-cello-suite og den italienske komponist, Domenico Scarlattis cembalosonater.

Fra romantikken spilles bl.a. Tarregas elskede ”Recuerdos de la Alhambra” og ”Capricho Arabe,” og endelig sluttes der af med virtuos og iørefaldende musik af guitarist og komponist, Barrios Mangoré, fra Paraguay.

Der er fri adgang til denne spektakulære koncert.


Lørdag den 28. oktober kl. 15.00: Afskedskoncert ved Inge Beck.

Inge Beck stopper som organist i Grundtvigskirken den 31. oktober 2017 efter godt 38 års ansættelse.
Hun spiller afskedskoncert lørdag den 28. oktober kl. 15.00 med værker af J.S. Bach, Cesar Franck og Niels W. Gade.

Per Günther om Inge Beck, organist ved Grundtvigskirken i 38 år:

Grundtvigskirken – bygget i 1969 – var kun 10 år gammel, da man for tredje gang søgte en organist. Den udvalgte blev den kun 28-årige Inge Beck – exam. art. i musikvidenskab og kirkemusikalsk diplomeksamen fra henholdsvis Århus Universitet og Det Jydske Musikkonservatorium i Århus. Inge havde desuden studeret hos professor, Michael Radulescu, i Wien, og nu kom hun fra en stilling som organist ved Gellerup Kirke, Århus.

Orgelet i Grundtvigskirken var dengang placeret over indgangen, men ni år senere rykkede Inge ned fra pulpituret til det nuværende 34-stemmer store Bruno Christensen-orgel til venstre for alteret, og det var ved dette instrument, hun for alvor markerede sig som den fremragende kirkemusiker, hun er.

Grundtvigskirken er nok den kirke i Esbjerg, som indretningsmæssigt er bedst egnet til større koncerter, idet der foran i rummet er plads til både kor og orkester, og orgelet indgår fint i denne sammenhæng.
Dette har Inge på bedste vis udnyttet bl.a. med Grundtvigskirkens Musikgruppe (blandet kor og strygeorkester) og som orgelsolist, hvor hun gennem årene på smukkeste vis har præsenteret et stort udsnit af den europæiske orgellitteratur.
Lørdag den 28. oktober kl. 15.00: Afskedskoncert ved Inge Beck.

Dertil kommer en række koncerter med internationale orgelsolister - ikke mindst fra Italien, hvor Inge selv har optrådt en hel del.
Hun er tillige højt skattet som akkompagnatør for solister og som repetitør for byens kor, bl.a. Esbjerg Koncertkor.

Inge har medvirket som orgelspiller ved flere radio- og tv-udsendelser, hvor jeg i årene som leder af Treenighedskirkens Drengekor altid følte mig tryg, når Inge sad ved orgelet.

Når jeg nu er ved det personlige, kan jeg ikke lade være med at nævne min glæde og taknemlighed over, at Inge flere gange har indspillet CD-er med mine orgelkoraler, men Inge har også optrådt på mange andre CD-optagelser - både som solist og akkompagnatør.

Inge Beck har tillige været en virkelig god samarbejdspartner blandt byens øvrige organister, bl.a. i forbindelse med Vestjysk Orgelfestival.

I gudstjenestelig sammenhæng er hun højt værdsat, og jeg ved, at hendes korsangere i kirkekoret er meget glade for hende. 

Mine korsangerne ved søndagskoret i Treenighedskirken talte altid om, at det var så hyggeligt at komme ud at synge hos Inge, og det kunne jeg godt af og til være jaloux over.

Jeg begriber ikke, at der nu er gået 38 år, siden jeg mødte Inge første gang, men jeg glæder mig meget over, at jeg med disse linjer har fået lov til at ønske Inge et glædeligt otium.

En hilsen fra din kollega, Per Günther.

Efter afskedskoncerten er menighedsrådet vært
ved en afskedsreception for Inge.

Alle er velkomne.


Torsdag den 9. november kl. 19.30: Korkoncert i Grundtvigskirken med Esbjerg Koncertkor.

Esbjerg Koncertkor synger korværker af Charpentier og Rutter.
Dirigent er Lotte Bille Glæsel.

Entrè: 50 kr.


Søndag den 19. november kl. 16.00: Koncert ved Giulia Biagetti.

Giulia Biagetti er uddannet fra konservatoriet i Lucca i Toscana med højeste karakter.
Allerede i 1981 blev hun ansat som assistent i domkirken i Lucca, og i 1996 blev hun udnævnt som 1.-organist ved domkirken i Lucca.
Hun spiller som orgelsolist over hele Europa, og hun har indspillet en hel del CD-ere.
Giulia Biagetti er kunstnerisk leder af de internationale koncerter i “Città di Camaiore” i Toscana og ”La Sagra Musicale Lucchese” – kirkemusikken i Lucca.
Ved koncerten i Grundtvigskirken spiller hun et flot program med musik af J.S. Bach, Karg Elert og R.L. Becker.

Der er fri entre til koncerten.


Mandag den 4/12 kl. 19.30: Jule-Syng-Sammen

Jule-Syng-Sammen i Grundtvigskirken 2017 finder sted mandag den 4. december kl. 19.30.
Det er denne traditionsrige aften, hvor menigheden synger julen ind sammen med bl.a. Esbjerg Brass Band under ledelse af Peter Vogel.

Der er gratis adgang


Sogneaften og Adventsmusikgudstjeneste med Lucia-optog ved Musikkonservatoriets Pigekor onsdag den 13. december kl. 19.00.

Den smukke og hyggelige aften, hvor vi indleder med gudstjeneste og Luciaoptog i kirken og bagefter hygger i menighedslokalerne, gentages. Denne aften deltager gæster fra Sclerose-foreningens lokalafdeling, Esbjerg Fanø, og Patientulykkesforeningen.

Invitér dine børn, din nabo, din far eller mor, dine venner eller andre og kom og oplev Konservatoriets Pigekor, som vil synge for os, under ledelse af Lone Gislinge. Der vil være højtlæsning, og vi synger også selv nogle advents- og julesange.

Kom og vær med til julehygge og julestemning – det er gratis.

Alle er velkomne.

Der er fri entre.

 

 Program for Sogneeftermiddage, Sogneaftener, Koncerter og andre store arrangementer - efterår 2017YOUTUBE-KLIP FRA KYNDELMISSE 2016

Kyndelmisse i Grundtvigskirken 2016 med Grundtvigskirkens Cantori under ledelse af Inge Beck


Skads Provsti - Kirkerne i Esbjerg og på Fanø


Du returnerer til forsiden fra samtlige sider ved at trykke på det store topbillede.