Kommende koncerter

Lørdag den 28. oktober kl. 15.00: Afskedskoncert ved Inge Beck.

Inge Beck stopper som organist i Grundtvigskirken den 31. oktober 2017 efter godt 38 års ansættelse.
Hun spiller afskedskoncert lørdag den 28. oktober kl. 15.00 med værker af J.S. Bach, Cesar Franck og Niels W. Gade.

Per Günther om Inge Beck, organist ved Grundtvigskirken i 38 år:

Grundtvigskirken – bygget i 1969 – var kun 10 år gammel, da man for tredje gang søgte en organist. Den udvalgte blev den kun 28-årige Inge Beck – exam. art. i musikvidenskab og kirkemusikalsk diplomeksamen fra henholdsvis Århus Universitet og Det Jydske Musikkonservatorium i Århus. Inge havde desuden studeret hos professor, Michael Radulescu, i Wien, og nu kom hun fra en stilling som organist ved Gellerup Kirke, Århus.

Orgelet i Grundtvigskirken var dengang placeret over indgangen, men ni år senere rykkede Inge ned fra pulpituret til det nuværende 34-stemmer store Bruno Christensen-orgel til venstre for alteret, og det var ved dette instrument, hun for alvor markerede sig som den fremragende kirkemusiker, hun er.

Grundtvigskirken er nok den kirke i Esbjerg, som indretningsmæssigt er bedst egnet til større koncerter, idet der foran i rummet er plads til både kor og orkester, og orgelet indgår fint i denne sammenhæng.
Dette har Inge på bedste vis udnyttet bl.a. med Grundtvigskirkens Musikgruppe (blandet kor og strygeorkester) og som orgelsolist, hvor hun gennem årene på smukkeste vis har præsenteret et stort udsnit af den europæiske orgellitteratur.
Lørdag den 28. oktober kl. 15.00: Afskedskoncert ved Inge Beck.

Dertil kommer en række koncerter med internationale orgelsolister - ikke mindst fra Italien, hvor Inge selv har optrådt en hel del.
Hun er tillige højt skattet som akkompagnatør for solister og som repetitør for byens kor, bl.a. Esbjerg Koncertkor.

Inge har medvirket som orgelspiller ved flere radio- og tv-udsendelser, hvor jeg i årene som leder af Treenighedskirkens Drengekor altid følte mig tryg, når Inge sad ved orgelet.

Når jeg nu er ved det personlige, kan jeg ikke lade være med at nævne min glæde og taknemlighed over, at Inge flere gange har indspillet CD-er med mine orgelkoraler, men Inge har også optrådt på mange andre CD-optagelser - både som solist og akkompagnatør.

Inge Beck har tillige været en virkelig god samarbejdspartner blandt byens øvrige organister, bl.a. i forbindelse med Vestjysk Orgelfestival.

I gudstjenestelig sammenhæng er hun højt værdsat, og jeg ved, at hendes korsangere i kirkekoret er meget glade for hende.

Mine korsangerne ved søndagskoret i Treenighedskirken talte altid om, at det var så hyggeligt at komme ud at synge hos Inge, og det kunne jeg godt af og til være jaloux over.

Jeg begriber ikke, at der nu er gået 38 år, siden jeg mødte Inge første gang, men jeg glæder mig meget over, at jeg med disse linjer har fået lov til at ønske Inge et glædeligt otium.

En hilsen fra din kollega, Per Günther.

Efter afskedskoncerten er menighedsrådet vært
ved en afskedsreception for Inge.

Alle er velkomne.

Torsdag den 9. november kl. 19.30: Korkoncert i Grundtvigskirken med Esbjerg Koncertkor.

Esbjerg Koncertkor synger korværker af Charpentier og Rutter.
Dirigent er Lotte Bille Glæsel.

Entrè: 50 kr.

Søndag den 19. november kl. 16.00: Koncert ved Giulia Biagetti.

Giulia Biagetti er uddannet fra konservatoriet i Lucca i Toscana med højeste karakter.
Allerede i 1981 blev hun ansat som assistent i domkirken i Lucca, og i 1996 blev hun udnævnt som 1.-organist ved domkirken i Lucca.
Hun spiller som orgelsolist over hele Europa, og hun har indspillet en hel del CD-ere.
Giulia Biagetti er kunstnerisk leder af de internationale koncerter i “Città di Camaiore” i Toscana og ”La Sagra Musicale Lucchese” – kirkemusikken i Lucca.
Ved koncerten i Grundtvigskirken spiller hun et flot program med musik af J.S. Bach, Karg Elert og R.L. Becker.

Der er fri entre til koncerten.

Mandag den 4/12 kl. 19.30: Jule-Syng-Sammen

Jule-Syng-Sammen i Grundtvigskirken 2017 finder sted mandag den 4. december kl. 19.30.
Det er denne traditionsrige aften, hvor menigheden synger julen ind sammen med bl.a. Esbjerg Brass Band under ledelse af Peter Vogel.

Der er gratis adgang

Sogneaften og Adventsmusikgudstjeneste med Lucia-optog ved Musikkonservatoriets Pigekor onsdag den 13. december kl. 19.00.

Den smukke og hyggelige aften, hvor vi indleder med gudstjeneste og Luciaoptog i kirken og bagefter hygger i menighedslokalerne, gentages. Denne aften deltager gæster fra Sclerose-foreningens lokalafdeling, Esbjerg Fanø, og Patientulykkesforeningen.

Invitér dine børn, din nabo, din far eller mor, dine venner eller andre og kom og oplev Konservatoriets Pigekor, som vil synge for os, under ledelse af Lone Gislinge. Der vil være højtlæsning, og vi synger også selv nogle advents- og julesange.

Kom og vær med til julehygge og julestemning – det er gratis.

Alle er velkomne.

Der er fri entre.

Program for Sogneeftermiddage, Sogneaftener, Koncerter og andre store arrangementer - efterår 2017

YOUTUBE-KLIP FRA KYNDELMISSE 2016

Kyndelmisse i Grundtvigskirken 2016 med Grundtvigskirkens Cantori under ledelse af Inge Beck

Skads Provsti - Kirkerne i Esbjerg og på Fanø

Du returnerer til forsiden fra samtlige sider ved at trykke på det store topbillede.