Grundlovsfest i Grundtvigskirken lørdag den 5. juni 2021 kl. 14.30 – kl. 17.00:

Færdselsbetjent fra TV: Jesus ændrede alt i mit liv.

 

Vlado Kobas Lentz har gennem 10 år medvirket i programmet ”Politijagt” på Kanal 5, og han bliver ofte stoppet på gaden af folk, der kender ham fra TV:

 

”Det giver mig mulighed for at tale med mennesker, jeg ellers aldrig ville være kommet i snak med, og nogle gange opstår der en situation, hvor jeg kan fortælle dem om min tro. Det er - tror jeg helt sikkert - en del af Guds plan for mit liv,” siger Vlado.

 

Vlado Kobas Lentz er vokset op som katolik, men da hans mor døde, holdt han op med at gå i kirke. Omkring 30 år senere blev en campingferie i regnvejr et afgørende vendepunkt for færdselsbetjenten fra Kanal 5s "Politijagt."

 

”Denne bog er tilegnet dig. Gud længes efter, at du skal leve det liv, han har bestemt for dig, inden du blev født.” Ordene gav genlyd i mig. Det var en dag i sommerferien for syv år siden. Min hustru og jeg var på ferie i vores campingvogn, vejret var elendigt, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle få tiden til at gå med.

 

Så jeg greb ud efter en bog, som min hustru havde taget med: ”Det målrettede liv” af den amerikanske præst, Rick Warren.

På første side mødte jeg en påstand om, at Gud havde en mening med mit liv, og at han havde planlagt netop det øjeblik.

På den ene side syntes jeg, at det lød fjollet. Jeg er normalt ret skeptisk og har altid været ret kritisk over for folks beretninger om en åndelig virkelighed, mirakuløse helbredelser og personlige møder med Jesus.

På den anden side gjorde ordene indtryk. Jeg var med ét overbevist om, at det ikke var nogen tilfældighed, at jeg sad der med den bog i hånden, men at det var Guds plan, at jeg skulle få øjnene op for den åndelige virkelighed. Det var et vendepunkt. Derfra gik det stærkt.

 

Kom og hør Vlados beretning og om, hvordan hans kristne tro og den danske kultur har stor indflydelse på den måde, hvorpå han møder andre mennesker såvel som politimand og som privatperson.