Koncerter i Grundtvigskirken

Velkommen til koncert i Grundtvigskirken, Esbjerg. Grundtvigskirken er særdeles velegnet til kirkekoncerter. Kirkerummet har en meget fin akustik både til kormusik, orkestermusik, kammermusik og især til orgelmusik. 

Spørgsmål

Har du/I yderligere spørgsmål til koncerterne, kontakt organist Helene Hersbo på mail:
Helenehersbo@grundtvigskirken.dk
eller telefon 30 34 00 44 samt kirkekontoret,
som er åbent dagligt fra kl. 9.00 - 12.30 på telefon 76 11 96 00. Torsdag den 5. marts kl. 19.00: Vestjysk Orgelfestivalskoncert ved Thomas Sauer.

Når Grundtvigskirken slår dørene op for Vestjysk Orgelfestival 2020, er det en ganske særlig solist, der sætter sig til orglet.
Domorganist, Thomas Sauer, fra St. Hedwig i Berlin vil med stort indlevelsestalent og musikalsk følsomhed bringe tilhørerne igennem værker skrevet af tre forskellige komponister og med en spændvidde på over 300 år.

Han er uddannet fra konservatoriet "Felix Mendelssohn Bartholdy" i Leipzig hos Thomaskirkens organist, professor Hannes Kästner, og har siden 1978 været organist i Berlins imponerende, katolske St. Hedwig Kathedral, hvor han i 1990 blev udnævnt til domorganist.

Samme år fik han ansættelse som lektor ved Berlins Ærkebiskoppelige Musikkonservatorium i fagene orgel og improvisation indtil dennes lukning i 2003.

Thomas Sauer har vundet stor anerkendelse som orgelmusiker. Hans internationale priser omfatter ”Bach-prisen i Leipzig” i 1976 samt prisvinder i "Tribune Internationale des Jeunes Interpretes" i Bratislava i 1983. Hans improvisationstalent udløste også førsteprisen i improvisation i Halle i 1987.

Dertil kommer mange års koncertarbejde i St. Hedwig og koncertturnéer i Europa og USA samt radio-, plade- og cd-produktioner. Et imponerende arbejde, som i international sammenhæng har konsolideret hans store anseelse som koncertorganist og kirkemusiker.

Foruden rene orgelkoncerter høres han også sammen med sin kone, Roswitha, i serien "Words Like Music," der er lyrisk-musikalske koncerter i ord og musik.

Koncerten er gratis, og alle indbydes efterfølgende til et lille traktement.


Søndag den 29. marts kl. 15.00: Koncert: ”3 x tyve minutter.”

”Når jeg strikker og la’r projekter gro, så får sjælen og tankerne ro.”

Sæt dig godt til rette i kirkerummet med strikketøjet, lad hænderne arbejde og tankerne flyve. Imens spiller Trine Toft Eriksen og Helene Hersbo dejlig og velklingende musik for cello og orgel/klaver.

Midtvejs byder Grundtvigskirken på en forfriskning, og derefter fortsætter musikken atter i tyve minutters tid. Vi slutter af med en fællessalme og går derefter hver til sit.

Velkommen til en lille times ”frikvarter” i selskab med orglet og celloen.

Gratis adgang.


Søndag den 26. april kl. 14.00: Korkoncert med Landskoret.

Når Grundtvigskirken slår dørene op og byder velkommen til koncert denne dag, venter der publikum en ganske særlig oplevelse.

Landskoret er et elitekor, der består af ca. 22 dygtige korsangere i alderen 12 - 22 år fra hele Danmark!Her optages de bedste sangere fra landets kirke- og musikskoler, gymnasie- og skolekor.
Koret vandt fem guldmedaljer og et europamesterskab for ”lige stemmer” ved The 2. European Choir games i Magdeburg i sommeren 2015.

Koret ledes af Birgitte Næslund Madsen, der netop er blevet ansat som ny dirigent med start i januar 2019.           

Birgitte Næslund Madsen er samtidig lektor i musik og engelsk på Egå Gymnasium, og hun er desuden tilknyttet Den Jyske Operas talentprogram, Talent U.

Ved siden af sit virke som musiklærer og dirigent har Birgitte selv haft et mangeårigt virke som sanger i en række veletablerede kor, herunder Concert Clemens.

Landskorets koncept er, at sangerne ankommer til koncertkirken fredag kl. 18.00. Der øves intenst gennem hele weekenden indtil koncerten søndag over middag.

Læs mere om Landskoret og hør dem synge på:
www.landskoret.dk og Facebook.com/Landskoret.

Eller allerbedst: Oplev dem live i Grundtvigskirken.

Der er fri entré.
Alle er velkomne.

 

 


Tirsdag den 28. april kl. 19.30: Esbjerg Brass Band byder til klassisk koncert.

KLASSISK for BRASS BAND

Der bliver budt på musik i forskellige genrer og fra forskellige tidsaldre - noget komponeret specielt til brass band og andet kendt fra de klassiske koncertsale. Fra barok til impressionisme og fra march til traditional. Bizets ”Carmen,” Rossinis ”La Danza” og Saint-Saens ”Svanen” vil være på programmet sammen med værker af Langford, Sparke og Gregson.

Repertoiret spænder vidt.

Vi glæder os til at se jer.


Torsdag den 14. maj kl. 19.30: Forårskoncert med Esbjerg Koncertkor.

Brahms´ Liebeslieder Walzer, kærlighedsvals, passer perfekt til den skønne forårstid, hvor fuglene synger, bækken risler, og kærligheden blomstrer i 3/4-dels takt.

18 smukke sange for kor, solo og to pianister opføres ved denne forårsaftenskoncert.

Esbjerg Koncertkor skal senere på måneden til Ely, hvor koret skal synge i Ely Cathedral, og til Cambridge, hvor koret medvirker ved to gudstjenester i Great St. Marys. Derfor får publikum i Esbjerg også lejlighed til at høre eksempler på motetter og uddrag af Messe i C-Dur af Franz Schubert.

Foruden Esbjerg Koncertkor medvirker pianisterne, Malwina Gahrn og Jakob Horsbøl Andersen, samt dirigent, Lotte Bille Glæsel.


Søndag den 17. maj kl. 16.00: Orgel+ koncert.

Grundtvigskirkens kor er leveringsdygtige i langt mere end blot dygtige sangere.

Ved dagens Orgel+ koncert vil I møde den tjekkiske sanger, Iveta Horáčková, der i disse år studerer violin på konservatoriet i Esbjerg, og Trine Toft, der er uddannet cellist. Det er netop primært som musikere, at I vil møde dem denne søndag eftermiddag.

Programmet vil blandt andet byde på Gabriel Rheinberger, som er berømt for sin skønne og romantiske musik for orgel, cello og violin, men mon ikke også at vi skal få lov at høre Ivetas smukke sopran ved denne lejlighed? Velkommen til en lille times koncert med en varieret buket dejlig musik.

Der er gratis entré.


Tirsdag den 9. juni. kl. 17.30: Sommerkoncert med Rørkjærkoret.

Rørkjærkorets og Esbjerg Kulturskoles Juniorkor og Pigekor afslutter sæsonen med en festlig sommerkoncert i Grundtvigskirken. Til koncerten synger korene repertoire fra sæson, der afsluttes. Koret ledes af
Kathrine Smitshuysen og akkompagneres af Marianne La Cour.Kalender

05mar kl. 19:00

Vestjysk Orgelfestival ved Thomas Sauer

Når Grundtvigskirken slår dørene op for Vestjysk Orgelfestival 2020, er det en ganske …

05mar kl. 19:00
29mar kl. 15:00

Koncert: ”3 x tyve minutter.”

”Når jeg strikker og la’r projekter gro, så får sjælen og tankerne ro.”

Sæt dig …

29mar kl. 15:00
26apr kl. 14:00

Korkoncert med Landskoret

Når Grundtvigskirken slår dørene op og byder velkommen til koncert denne dag, venter …

26apr kl. 14:00
28apr kl. 19:30

Esbjerg Brass Band byder til klassisk koncert.

KLASSISK for BRASS BAND

Der bliver budt på musik i forskellige genrer og fra …

28apr kl. 19:30
14maj kl. 19:30

Forårskoncert med Esbjerg Koncertkor

Brahms´ Liebeslieder Walzer, kærlighedsvals, passer perfekt til den skønne forårstid, …

14maj kl. 19:30
17maj kl. 16:00

Orgel+ koncert.

Grundtvigskirkens kor er leveringsdygtige i langt mere end blot dygtige sangere.

Ve …

17maj kl. 16:00
05jun kl. 14:30

Grundlovsfest med koncert og foredrag

Kl. 14.30: Koncert: From Us To You - Beatles Tribute.
Kl. 15.30: Vin, ost og vand i …

05jun kl. 14:30
09jun kl. 17:30

Sommerkoncert med Rørkjærkoret

Rørkjærkorets og Esbjerg Kulturskoles Juniorkor og Pigekor afslutter sæsonen med en …

09jun kl. 17:30