Koncerter i Grundtvigskirken

Velkommen til koncert i Grundtvigskirken, Esbjerg. Grundtvigskirken er særdeles velegnet til kirkekoncerter. Kirkerummet har en meget fin akustik både til kormusik, orkestermusik, kammermusik og især til orgelmusik. 

Spørgsmål

Har du/I yderligere spørgsmål til koncerterne, kontakt organist Helene Hersbo på mail:
Helenehersbo@grundtvigskirken.dk
eller telefon 30 34 00 44 samt kirkekontoret,
som er åbent dagligt fra kl. 9.00 - 12.30 på telefon 76 11 96 00. 


Søndag den 11. august kl. 16.00: Festugekoncert med Flemming Dreisig: ”Bare damer.”

Kvindelige komponister fylder ikke noget overvældende antal hyldemeter på musikbibliotekerne eller i udøvende musikeres egne nodebunker. Hunkønskunstnerne har gennem tiderne ofte brugt et mandligt kunstnernavn. Alt andet ville være utænkeligt, hvis værkerne skulle nå til opførelse. Tænk bare på Karen Blixen som et velkendt, litterært eksempel.

I musikkens verden kan nævnes en usædvanlig begavet komponist og udøvende musiker, der vandt flere første-priser under sin uddannelse på det store, berømte pariserkonservatorium, og som senere i livet kom til at sidde som jurymedlem ved musik- og komponistkonkurrencer. Hendes navn var Melanie Hélène Bonis, men hun udgav alene sin orgel- og klavermusik under aliasset Mel Bonis.

Ved årets Festugekoncert her i Grundtvigskirken er det såmænd en mand, der præsenterer et righoldigt program med musik, der udelukkende er skrevet af kvindelige komponister.

En præsentation af Flemming Dreisig turde være overflødig, men jeg er faldet over dette citat af Danmarks grand old lady - nu afdøde professor ved det Kongelige Musikkonservatorium, Grethe Krogh:

“Nationalt såvel som internationalt er Flemming Dreisig kendt som en orgelkunstner af et format, hvis lige vi herhjemme næppe har oplevet før. Jeg har ikke tidligere oplevet en så overbevisende kunstner, og det gælder inden for samtlige orgelspillets discipliner og stilarter.”
Der er lagt op til et brag af en eftermiddag.

Vel mødt! Gratis adgang.


Søndag den 8. september kl. 16.00: Orgelkoncert med Christian Præstholm: ”Fortællekoncert.”

Hvis du har været til Alle Helgens Musikgudstjeneste i Grundtvigskirken, har du allerede så småt stiftet bekendtskab med dagens orgelsolist. Ved Gudstjenesten har sanger, Thomas Krogh, sunget salmen ”Nu har du taget fra os” med Præstholms fine melodi. Denne eftermiddag vil Christian Præstholm veksle imellem at fortælle om at komponere musik og spille værker, som han selv har skrevet, samt musik, der har inspireret ham i sin omfattende komponistvirksomhed.

Christian Præstholm er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 1999. Hertil kommer to års videregående studier i udlandet – hos professor, Susan Landale, ved Conservatoire National de Région de Rueil-Malmaison i Paris, hvorfra han opnåede højeste udmærkelse: Prix de Virtuosité à l’Unanimité de Jury, og hos David Titterington og Nigel Allcoat (improvisation) i London.

Han er yderligere uddannet musikteoretiker og blev umiddelbart efter sin Musikteoretiske Diplomeksamen i 2000 ansat som lærer ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han har undervist i orgel og musikteori indtil 2016.

Christian Præstholm har givet talrige koncerter over hele Danmark og store dele af Europa - mest i egenskab af solist eller som kammermusiker, men også som orgelimprovisator, komponist og arrangør.  Præstholm er organist ved Sct. Mortens Kirke i Randers.

Koncerten varer ca. en time. Fri entre


Torsdag den 19. september kl. 16.00: Strikkekoncert: ”2 x tyve minutter.”

Sæt dig godt til rette i kirkerummet med strikketøjet, lad hænderne arbejde og tankerne flyve. Imens spiller Trine Toft Eriksen og Helene Hersbo dejlig og velklingende musik for cello og orgel/klaver.

Når der er gået tyve minutter, serveres en forfriskning i Atriumgården, og derefter fortsætter musikken atter i tyve minutters tid. Vi slutter af med en fællessalme og går derefter hver til sit.

Velkommen til en lille times ”frikvarter” i selskab med orglet og celloen.
Gratis adgang.


Søndag den 6. oktober kl. 16.00: Orgel+ koncert: ”Iveta, Iva & Helene.”

Iva Hlaváčková og Iveta Horáčková er to operasangere fra Tjekkiet. De er begge uddannet fra Pardubice-konservatoriet i Tjekkiet og har deltaget i adskillige master-classes i løbet af deres uddannelse og har også optrådt i flere operaer - blandt andre den kendte og elskede ”Tryllefløjten,” Puccinis tragiske ”Suor Angelica,” (Søster Angelica), og Mozarts komiske opera, ”Figaros bryllup.”

De to unge sopraner startede deres samarbejde i 2016 og har siden deltaget i konkurrencer og givet et utal af koncerter i Tjekkiet.

Nu gæster de så Grundtvigskirken, hvor tilhørerne vil kunne nyde kendt og elsket musik af blandt andre A. Vivaldi og J.S. Bach samt spændende og iørefaldende musik af A. Dvorák og J. Myslivecek for sopransolo og -duet.

Ved orgel og flygel sidder Helene Hersbo.

Koncerten varer en lille time. Gratis adgang.


Søndag den 10. november kl. 16.00: Koncert med Esbjerg Koncertkor: Pianist, Malwina Gahrn, og korleder, Lotte Bille Glæsel.

Traditionen tro afholder Esbjerg Koncertkor sæson-afslutningskoncert i Grundtvigskirkens smukke rammer.
Koret forbereder en rejse til England, hvilket afspejler sig i programmet, som bl.a. kommer til at bestå af musik af John Rutter, G. F. Händel og nordiske komponister.

Koncerten varer en time.
Entre 50 kr.


Mandag den 2. december kl. 19.30: Jule-Syng-Sammen.

Det er denne traditionsrige aften, hvor menigheden synger julen ind sammen med bl.a. Esbjerg Brass Band under ledelse af Peter Vogel.
Der er fri entre.

 

 


Onsdag den 11. december kl. 19.00: Sogneaften og Adventsmusikgudstjeneste med Lucia-optog ved Musikkonservatoriets Pigekor.

Den smukke og hyggelige aften, hvor vi indleder med gudstjeneste og Luciaoptog i kirken og bagefter hygger i menighedslokalerne, gentages. Denne aften deltager gæster fra Sclerose-foreningens lokalafdeling, Esbjerg Fanø, og Patientulykkesforeningen.

Invitér dine børn, din nabo, din far eller mor, dine venner eller andre og kom og oplev Konservatoriets Pigekor, som vil synge for os, under ledelse af Lone Gislinge. Der vil være højtlæsning, og vi synger også selv nogle advents- og julesange.

Alle er velkomne.
Der er fri entre.
Læs brochure med større arrangementer


Kalender

08sep kl. 16:00

Orgelkoncert med Christian Præstholm: ”Fortællekoncert.”

Hvis du har været til Alle Helgens Musikgudstjeneste i Grundtvigskirken, har du …

08sep kl. 16:00
19sep kl. 16:00

Koncert: Strikkekoncert: ”2 x tyve minutter.”

Sæt dig godt til rette i kirkerummet med strikketøjet, lad hænderne arbejde og …

19sep kl. 16:00
06okt kl. 16:00

Koncert: Orgel+ koncert: ”Iveta, Iva & Helene.”

Iva Hlaváčková og Iveta Horáčková er to operasangere fra Tjekkiet. De er begge …

06okt kl. 16:00
10nov kl. 16:00

Koncert: Koncert med Esbjerg Koncertkor, pianist Malwina Gahrn og korleder Lotte Bille Glæsel.

Traditionen tro afholder Esbjerg Koncertkor sæson-afslutningskoncert i …

10nov kl. 16:00
02dec kl. 19:30

Jule-Syng-Sammen

Jule-Syng-Sammen i Grundtvigskirken 2018 finder sted mandag den
2. december kl. …

02dec kl. 19:30
11dec kl. 19:00

Sogneaften og Adventsmusikgudstjeneste med Lucia-optog ved Musikkonservatoriets Pigekor

Den smukke og hyggelige aften, hvor vi indleder med gudstjeneste og Luciaoptog i …

11dec kl. 19:00