Salmesang for mennesker med demens

Salmesangsandagten er for alle, men særligt tilrettelagt så mennesker med demens kan deltage.

Det foregår således, at frivillige fra kirken og aflastningstjenesten henter beboere fra plejecenter Østerbycenteret i kirkebil og kører med dem til kirken. Vi bruger kirkerummet, og der medvirker organist og sanger.  Vi synger kendte salmer, tænder lys, beder bønner og bruger andet, gerne blomster og ting fra naturen, som visuelle virkemidler, ligesom vi hver gang samles ved døbefonten, hvor der helt spontant opstår meget intense stunder og gode samtaler om det, som deltagerne lige pludselig kan mindes.

Jeg oplever ofte, at mennesker som har været faste kirkegængere i mange år, og som er blevet ramt af demens, gør præcis de samme ting som før i tiden, når de kommer i kirkerummet. F.eks. tager salmebogen og sætter sig på den ”vante” plads, synger og beder med, som om alt er uforandret. Og det er lige præcis dét, som det hele handler om: at få en dejlig oplevelse i nuet. Så kan det godt være det hele er glemt, når de igen forlader kirkerummet.
Efter ca. 40-45 minutter er andagten slut og vi får lidt at drikke, inden kirkebilen kommer og kører retur til plejecenteret.

Hjemmeboende ældre mennesker er meget velkomne, evt. sammen med en pårørende.

Spørgsmål

Har du/I yderligere spørgsmål til Sognearrangementerne, kontakt kirke- og kulturmedarbejder, Lisbet Knudsen, som træffes bedst på alle hverdage mellem kl. 12.00 og 13.00 på telefon 40 11 83 60 eller kirkekontoret, som er åbent dagligt fra kl. 9.00 - 12.30 på telefon 76 11 96 00.

Ingen begivenheder fundet.