Sogneeftermiddag/aften

Sogneeftermiddagene i Grundtvigskirken indeholder foredrag, sang, musik og samtale. Der er naturligvis også eftermiddagskaffe og kage. Vi glæder os til hyggelige og indholdsrige eftermiddage. Det kan hænde, at en "Sogneeftermiddag" foregår en aften; Vi vil gerne have, at det arbejdende folk også har mulighed for at deltage.

Pris

Kaffe og kage koster 20 kroner

Spørgsmål

Har du/I yderligere spørgsmål til sognearrangementerne, kontakt kirke- og kulturmedarbejder Lisbet Knudsen, som træffes bedst på alle hverdage mellem kl. 12.00 og 13.00 på telefon 40 11 83 60 eller kirkekontoret, som er åbent dagligt fra kl. 9.00 - 12.30 på telefon 76 11 96 00. Tirsdag den 12. november kl. 19.00: Sogneaften: Evald Tang Kristensen – fortælling om Danmarks store folkemindesamler.

Efter Evald som ganske lille mistede sin far til en lungebetændelse, begyndte besværlighederne at hobe sig op. Hans mor måtte krybe til korset og spørge sin far, om hun ikke måtte komme hjem at holde hus for ham, da han også lige var blevet enkemand.

Det kunne hun allernådigst få lov til, men hendes børn ville han ikke se! Lillebror blev dog tålt, for den lange rejse hen over heden i åben hestevogn i november havde gjort ham så skrøbelig, at han ikke kunne overleve længe. Evald derimod blev sendt til sin moster, som nok havde plads, men ikke en seng til ham. Her fik han dog lov at bruge dejfadet som soveplads.
 
Evalds liv startede ikke just trygt og roligt, men alle strabadserne var med til at forme ham som menneske. Et menneske, der for godt 100 år siden møjsommeligt vandrede hundredvis af kilometer rundt i Jylland for at møde alle sine informanter. Han kendte til at mangle, så han så ikke ned på folk, fordi de var fattige, men mødte respektfuldt mennesket bag fattigdommen lige der, hvor det var.

Eva vil fortælle anekdoter om hans liv og vandringer, om både eventyr og sagn, som kun er kendt, fordi Evald Tang Kristensen samlede dem, før de sidste forsvandt. De sidste, som stadig troede på så meget mellem himmel og jord, og som gennem generationer havde overleveret de gamle fortællinger. Tusindvis af tekster skrev han ordret ned, mens de gamle fortalte. Eva vil ikke fortælle tusindvis, men et udpluk.

Før kaffepausen vil hun vælge børnevenlige historier, hvis nogen lader deres barn få godnathistorien fra mig, men ikke kan klare hele aftenen.
Efter pausen henvender Eva sig til de voksne.

Det hele kan dog underholde og fornøje alle aldre.

 
Evald Tang Kristensen (1843-1929) blev - mod sin vilje - uddannet lærer og arbejdede som sådan fra 1861. I 1870-erne begyndte han at samle folkeminder sideløbende med embedet. En del af vintermånederne brugte han på de lange vandringer for at møde sine informanter, på den tid af året, hvor der var tid snak. Han skulle ud til de fattiges hytter, hvor de bedste historiefortællere levede. Her kunne han respektfuldt tale med alle slags folk og på den måde fik han så stort et udbytte.

I 1888 kom han på finansloven og blev tildelt støtte, så han kunne bruge al sin tid på at samle og udgive stoffet i mange bøger og tidsskrifter for at dele sin viden med alle. Kaffe/the og brød 20 kr.


Onsdag den 11. december kl. 19.00: Sogneaften og Adventsmusikgudstjeneste med Lucia-optog ved Musikkonservatoriets Pigekor.

Den smukke og hyggelige aften, hvor vi indleder med gudstjeneste og Luciaoptog i kirken og bagefter hygger i menighedslokalerne, gentages. Denne aften deltager gæster fra Sclerose-foreningens lokalafdeling, Esbjerg Fanø, og Patientulykkesforeningen.

Invitér dine børn, din nabo, din far eller mor, dine venner eller andre og kom og oplev Konservatoriets Pigekor, som vil synge for os, under ledelse af Lone Gislinge. Der vil være højtlæsning, og vi synger også selv nogle advents- og julesange.

Alle er velkomne.
Der er fri entre.Læs brochure med større arrangementer


Kalender

12nov kl. 19:00

Sogneaften: Evald Tang Kristensen – fortælling om Danmarks store folkemindesamler.

Efter Evald som ganske lille mistede sin far til en lungebetændelse, begyndte …

12nov kl. 19:00
11dec kl. 19:00

Sogneaften og Adventsmusikgudstjeneste med Lucia-optog ved Musikkonservatoriets Pigekor

Den smukke og hyggelige aften, hvor vi indleder med gudstjeneste og Luciaoptog i …

11dec kl. 19:00