Sogneeftermiddag/aften

Sogneeftermiddagene i Grundtvigskirken indeholder foredrag, sang, musik og samtale. Der er naturligvis også eftermiddagskaffe og kage. Vi glæder os til hyggelige og indholdsrige eftermiddage. Det kan hænde, at en "Sogneeftermiddag" foregår en aften; Vi vil gerne have, at det arbejdende folk også har mulighed for at deltage.

Pris

Kaffe og kage koster 20 kroner

Spørgsmål

Har du/I yderligere spørgsmål til sognearrangementerne, kontakt kirke- og kulturmedarbejder Lisbet Knudsen, som træffes bedst på alle hverdage mellem kl. 12.00 og 13.00 på telefon 40 11 83 60 eller kirkekontoret, som er åbent dagligt fra kl. 9.00 - 12.30 på telefon 76 11 96 00. 

Læs brochure med større arrangementer


Kalender

04sep kl. 19:00

Sogneaften: Vi skal se filmen ”Nøgle Hus Spejl.”

Vi skal se filmen ”Nøgle Hus Spejl.”
Dramaet ”Nøgle Hus Spejl” handler om den sidste …

04sep kl. 19:00
23okt kl. 19:00

Sogneaften med Camilla Pedersen

Camilla Pedersen, som bor her i Grundtvigs sogn, kommer og fortæller om sit liv og …

23okt kl. 19:00
12dec kl. 19:00

Sogneaften og Adventsmusikgudstjeneste med Lucia-optog ved Musikkonservatoriets Pigekor

Den smukke og hyggelige aften, hvor vi indleder med gudstjeneste og Luciaoptog i …

12dec kl. 19:00

Tirsdag den 4. september kl. 19.00: Sogneaften: Vi skal se filmen ”Nøgle Hus Spejl.”

Dramaet ”Nøgle Hus Spejl” handler om den sidste del af livet og den 76-årige, Lily, der er flyttet på plejehjem sammen med sin syge mand, Max.
Hverdagen går med at passe ægtemanden, og det eneste afbræk sker, når deres voksne datter indimellem kommer på besøg. En dag flytter en ældre, svensk mand ind i lejligheden overfor.
Herren går under navnet Piloten, og hans livsglade væsen er en direkte kontrast til den sengeliggende og mentalt fraværende Max. Lily bliver tiltrukket af sin spændende genbo, men snart bliver hun konfronteret af familien og de øvrige plejehjemsbeboere, der ikke forstår den ældre kvindes valg.
Ghita Nørby spiller hovedrollen som den viljestærke Lily i filmen, der giver et virkelighedstro indblik i livet på et plejehjem, men samtidig er det en fortælling om vanskelig kærlighed i tilværelsens sidste år. Sven Wollter, som herhjemme er kendt fra rollerne i ”Englegård” og Bille Augusts ”En sang for Martin,” spiller Piloten, og Trine Pallesen er Lilys voksne datter.
Efter filmen – og kaffen – vil demens-koordinator, Marianne Kristensen, fra Hedelund og Østerbycenteret, komme med et lille oplæg. Derefter er der samtale, spørgsmål og debat.


Tirsdag den 23. oktober kl. 19.00: Sogneaften med Camilla Pedersen.

Camilla Pedersen, som bor her i Grundtvigs sogn, kommer og fortæller om sit liv og karriere samt om hendes store nedtur efter cykel-ulykken, hun var ude for, men også om sin fantastiske kamp tilbage til livet og sin sportskarriere.
Camilla Pedersen, født 8. juni 1983 i Esbjerg, er en dansk triatlet og Årets Sportsnavn 2014. Hun er uddannet diætist, spinnings-instruktør og kostplanlægger.
Camilla Pedersen har i løbet af 2010-erne tilhørt den absolutte verdenselite inden for sin sport, og hun hentet adskillige medaljer til EM og VM. Et alvorligt styrt 3. september 2013 på cykel under træningen, hvor hun brækkede hoften, pådrog sig kraniebrud og havde kritiske, indre blødninger, truede imidlertid både hendes liv og karriere. Blodtrykket var så højt, at der skulle to operationer til for at redde hendes liv. Kvæstelserne gjorde, at hun blev lagt i kunstigt koma på Odense Universitetshospital i 19 dage. Hun blev udskrevet fra hospitalet i slutningen af oktober og startede sin genoptræning på Hammel Neurocenter.
Et år efter ulykken vandt hun VM i langdistance i Triatlon i Kina i tiden 5 timer 43 minutter og 31 sekunder for de fire km svømning, 120 km cykling og 20 km løb. Det var godt fire minutter hurtigere end nummer to, finske Kaisa Lehtonen. Siden har hun holdt fast i sin plads i den internationale top med flere mesterskabsmedaljer.
Foredraget egner sig for alle aldre.


Onsdag den 12. december kl. 19.00: Sogneaften og Adventsmusikgudstjeneste med Lucia-optog ved Musikkonservatoriets Pigekor.

Den smukke og hyggelige aften, hvor vi indleder med gudstjeneste og Luciaoptog i kirken og bagefter hygger i menighedslokalerne, gentages. Denne aften deltager gæster fra Sclerose-foreningens lokalafdeling, Esbjerg Fanø, og Patientulykkesforeningen.

Invitér dine børn, din nabo, din far eller mor, dine venner eller andre og kom og oplev Konservatoriets Pigekor, som vil synge for os, under ledelse af Lone Gislinge. Der vil være højtlæsning, og vi synger også selv nogle advents- og julesange.

Alle er velkomne.
Der er fri entre.