Sogneeftermiddag/aften

Sogneeftermiddagene i Grundtvigskirken indeholder foredrag, sang, musik og samtale. Der er naturligvis også eftermiddagskaffe og kage. Vi glæder os til hyggelige og indholdsrige eftermiddage. Det kan hænde, at en "Sogneeftermiddag" foregår en aften; Vi vil gerne have, at det arbejdende folk også har mulighed for at deltage.

Pris

Kaffe og kage koster 20 kroner

Spørgsmål

Har du/I yderligere spørgsmål til sognearrangementerne, kontakt kirke- og kulturmedarbejder Lisbet Knudsen, som træffes bedst på alle hverdage mellem kl. 12.00 og 13.00 på telefon 40 11 83 60 eller kirkekontoret, som er åbent dagligt fra kl. 9.00 - 12.30 på telefon 76 11 96 00. Tirsdag den 24. november kl. 14.30: Sogneeftermiddag med borgmesterfruen fra "Jul i Gammelby" - Lene Maimu.

Lene Maimu fejrede i 2019 40-års jubilæet for "Jul i Gammelby" i Den Gamle By i Aarhus. Lene Maimu fortalte blandt andet om tilblivelsen af ”Jul i Gammelby”, der er skrevet af hendes afdøde mand, Hans Christian Ægidius.  

Lene Maimu, 76 år, var den yndige borgmesterfrue i ”Jul i Gammelby,” der blev sendt første gang i 1979, og optagelserne hertil begyndte på Lene Maimus 35-års fødselsdag den 24. juli 1979.

”Jul i Gammelby” er den bedste, mest sete og elskede julekalender i DRs historie, og i 1979 lagde den gaderne øde, og den var en gigantisk succes, hvilket betød, DR allerede fire år efter debuten genudsendte den på landets dengang eneste kanal. 

Selveste Ove Sprogøe, fortæller Lene Maimu, udtalte til Hans Christian Ægidius: ”Nu er jeg mere end Egon Olsen, for på gaden kalder folk mig nu også Nissefar.” 

Lene Maimu har været med i ”Anja og Viktor – brændende kærlighed,” ”Krøniken,” ”Klassefesten” fra 2011, ”Huset på Christianshavn,” hun har spillet ”Fransk Loppecirkus” med Dirch Passer, ligesom hun har været med i meget andet. 

Sogneeftermiddagen i Grundtvigskirken vil indledningsvis spole tiden tilbage til 2019 (snarere 1979) i Århus, eftersom den bliver en fortælling om ”Jul i Gammelby” og Lene Maimus rolle som den feminine borgmesterfrue med den søde stemme, som gjorde, at mange børn på gaden de følgende år stoppede hende for at sige, at de gerne ville have hende som mor. 

I anden del af sogneeftermiddagen vil Lene Maimu læse juleeventyr, og sandsynligt er det, at vi kommer til at høre (eller måske selv synge) ”Jul i Gammelby” og/eller ”Gammelby bedst iblandt byer.”

BEMÆRK: Der er tilmelding til sogneeftermiddagen

Kalender

Ingen begivenheder fundet.