Udstillinger

Grundtvigskirken har skiftende kunstudstillinger i sognehusets gangarealer, hvor der er fine lysforhold. 
Udstillerne er fortrinsvis lokale kunstnere. Hvis man gerne vil høre nærmere om mulighederne for at udstille, kan man kontakte formanden for udsmykningsudvalget, Vita Bruun, på tlf. 23 71 33 82 eller følgende mail: vitabruun@youmail.dk


Søndag den 19. januar kl. 11.00: Fernisering ved Sonja Møller Jensen.

Sonja fortæller: ”Jeg har altid været fascineret af – og arbejdet med – farver - både i min fritid og gennem mit arbejde. Jeg kan lide at lade farverne tage form og være bestemmende for et evt. motiv. Jeg arbejder også løbende med forskellige teknikker og udtryk.

Jeg er uddannet pædagog og har altid beskæftiget mig med farver gennem håndarbejde med tekstiler af forskellig art, blomsterdekorationer og ikke mindst gennem mit arbejde med børn og kreativitet, og nu har jeg selv fået tid til at fordybe mig i arbejdet med farverne og teknikkerne.

Jeg maler med akryl på lærred og starter med udgangspunkt i det abstrakte og arbejder med det, der udvikler sig i farvernes spil. Oftest er jeg inspireret af visuelle og følelsesmæssige oplevelser på ferier og i dagligdagen.”


Søndag den 21. juni kl. 11.00: Fernisering ved Johny Vilslev.

Johny Vilslev har udført talrige udsmykninger, udstillet på gallerier og museer gennem de sidste 40 år og er stadig aktiv med udstillinger.

”Jeg forsøger til stadighed at forenkle mit formsprog, skraber væk, gøre tingene lidt mere enkle – nå ind til kernen, men så sker der det af uransagelige grunde, at der sniger sig en lille djævel ind i form af en fabel og bare vil være med i dansen. Sådan bliver min billedverden til – og det er ikke så ringe endda.”

Det at være kunstner er ifølge Johny Vilslev at være på arbejde hele tiden. ”Jeg sanser, oplever og tænker i billeder og projekter i alle mine vågne timer. Uanset, hvor jeg færdes, har jeg mine “antenner” ude og oplever ting, dufte og omgivelser meget intenst. Jeg har hele livet beskæftiget mig med kunst med stor glæde, og den oplevelse vil jeg gerne formidle videre.”

Johny Vilslev (født 1949) er autodidakt kunstner, der til dagligt bor og arbejder i Esbjerg, hvor han beskæftiger sig til med udsmykninger - både ud- og indvendig, farvesætning, illustrationer og plakater. Desuden yder han konsulentbistand og fungerer som gæstelærer.

Johny Vilslev har udført flere selvstændige udsmykningsopgaver, men har også udført talrige udsmykninger på skoler og institutioner i samarbejde med børn, unge og voksne. Han er oprindelig uddannet dekoratør og pædagog, men har arbejdet som kunstner siden slutningen af 70-erne.