Orglet

Grundtvigskirkens orgel er bygget i 1988 af Bruno Christensen & Sønner, Terkelsbøl ved Tinglev. Facaden er tegnet af Ole Nielsen, kirkens arkitekt, i samarbejde med orgelbyggeren.

Grundtvigskirkens velklingende orgel har 34 stemmer og er særdeles velegnet til kirkekoncerter.

Kirkerummet har en meget fin akustik både til kormusik, orkestermusik, kammermusik og især til orgelmusik.

Rummet har en efterklang på cirka to sekunder, hvilket bevirker, at musikken klinger smukt og præcist uden at ”hvirvle” for meget rundt i rummet.

Grundtvigskirkens orgel er placeret foran i kirken. Det betyder, at publikum altid både kan høre og se de udøvende musikere.

Især er det interessant for publikum i forbindelse med orgelkoncerter at kunne følge med i organistens arbejde både med fødder og hænder.

Orglet klinger smukt og helstøbt i kirkerummet. Arkitektonisk forekommer orgelet at være af fornem, skulpturel virkning. Den håndværksmæssige udførelse er overalt af første klasse.

Hovedværk:
Bordun 16'